Fastigheter till salu i Sayalonga

Property for sale In Sayalonga and Property in Sayalonga Spain.

Sayalonga ligger 359 meter över havet i en dal med samma namn. En flod rinner genom den från de omgivande bergen och rinner först genom Canillas de Albaida och Archez innan den når Sayalonga. Sedan fortsätter den ut till havet och passerar Algarrobo innan den når dit.

Floden har under århundraden varit livsviktig för staden både för överlevnad och välstånd. Detta beror på ett genialiskt, uråldrigt bevattningssystem som fortfarande bevattnar de lokala lundarna och fruktträdgårdarna längre ner i bergen. Sayalonga är känt för sina nisperos och de har även en lokal fiesta som tillägnats frukten, Día del Níspero, då besökare kan prova den. De andra vanliga grödorna är oliver och mandlar och på senare tid har man även lagt till avokadoodlingar som blomstrar på grund av den pålitliga vattenförsörjningen.

Typiska fastigheter i och kring Sayalonga är villor på landsbygden.

Själva byn har byggts längs en låg bergskam och längs den kammen löper en väg som kantas av typiska spanska, vitmenade hus och leder till kyrkan San Pedro, med sin vackra silhuett mot de mäktiga Sierra Tejeda-bergen.

Sayalonga har en rik och omvälvande historia som beskrivs i lokala turistguider, men i dag erbjuder Sayalonga sina besökare skönhet och lugn på de smala, slingriga gatorna, skuggiga kullerstensplazas med fantastiska caféer och barer samt en avslappnad, lugn livsstil i ett fantastiskt, soligt klimat.