Fastigheter till salu i Competa

Property for sale In Competa and Property in Competa Spain.

Competa ligger i Axarquias hjärta på Costa del Sol, cirka 18 km från kusten och Nerja och 50 km öster om Malaga. En underbar by som ligger bara en timme från Malagas flygplats när du kör längs motorvägen på kusten och sedan inåt landet på den väl underhållna bergsvägen.

Den vita byn Competa omges av ett rikt landskap som reser sig till topparna i bergskedjorna Tejeda och Almijara (med den högsta toppen La Maroma på 2 080 meter) som sedan sträcker sig ut mot Medelhavet över en bergig landsbygd som täcks av vinrankorna som producerar områdets berömda vin samt av oliv-, mandel- och citruslundar samt avokadoodlingar.

Competa omges av den vackra Sierra Almijara Parque Natural som är ett djurreservat där du kan vandra eller rida i lugn och ro och eventuellt ibland se en skymt av en bergsget eller örn. Förutom den underbara naturen kring Competa, kommer även byn att imponera.

Det finns mycket att göra i området kring Competa. Det finns många bra barer och restauranger och regelbundna musikevenemang året runt. Stadshuset ordnar med kostnadsfri undervisning i spanska och det ordnas även med kvällsundervisning, inklusive olika fitnesspass och ett lokalt gym för de mer energiska. Byn har en nyligen byggd simbassäng och ett idrottscentrum samt daghem, låg- och högstadium som ger barn i alla åldrar en möjlighet att integrera sig tillsammans med sina spanska vänner.

I genomsnitt skiner solen i området kring Competa under 320 dagar om året. Till och med under vintern kan det vara som en av Nordeuropas bästa sommardagar. Det kan vara hett i juli och augusti, men eftersom byn ligger 650 meter över havet får man även ofta njuta av svalkande brisar från bergen. Den årliga nederbörden är låg.


Competa Property For Sale 3 Bed Town House For Sale
82.000 €
Reducerad
Bygg: 123m2
1
3
Competa Property For Sale 6 Bed Villa For Sale
225.000 €

Villa i Competa
Privat pool

Bygg: 270.34m2
4
6
Competa Property For Sale 4 Bed Villa For Sale
250.000 €
Reducerad

Villa i Competa
Privat pool

Bygg: 127.63m2
2
4
Competa Property For Sale 3 Bed Villa For Sale
295.000 €
Reducerad

Villa i Competa
Privat pool

Bygg: 118m2
2
3
 
Competa Property For Sale 5 Bed Town House For Sale
370.000 €
Reducerad
Bygg: 217m2
5
5
Competa Property For Sale 3 Bed Villa For Sale
450.000 €

Villa i Competa
Pool och havsutsikt

Bygg: N/A
4
3